Complex ‘Bronsbergen’2018-08-31T12:00:11+00:00

Complex ‘Bronsbergen’

Complex Bronsbergen ligt net buiten Zutphen dicht bij het Bronsbergenmeer. Met aan alle kanten beplanting ligt het lekker beschut. De tuinen grenzen aan de straatkant aan de schooltuin van de Vrije school.

 

Het complex heeft 23 tuinen van 200m2, waarvan sommigen verdeeld zijn in tuinen van 100m2. Bronsbergen is een mooi rustig complex om te tuinieren op een natuurlijke manier (zonder chemische bestrijdingsmiddelen). Het is een complex met enthousiaste tuinders, die allemaal gekozen hebben voor dit complex en die elkaar stimuleren bij het tuinieren en elkaar zo nodig te helpen.

Het aantal mensen dat op het complex tuiniert is veel groter dan het aantal tuinen, omdat veel leden hun partner en of kinderen mee nemen naar de tuin. Dat zorgt vaak voor een gezellige sfeer.

Complex Bronsbergen

Een aantal keren per jaar is er een werkochtend waarin gezamenlijk wordt gewerkt om het complex mooi te houden. Verdeeld over het complex staan 5 pompen voor algemeen gebruik. Er is geen beschikking over een clubhuis of toilet, maar we hebben gelukkig wel van de gemeente een schuilplek mogen bouwen voor het geval het regent of onweert.